keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Pesoselta pari vuotta pois!?

Pesoselta viety pari vuotta!
Pesosen parin viikon takaisen lääkärireissun johdosta on Pesosen ikä laitettu kyseenalaiseksi. Tuolloin otettin hampaista kuvat ja niistä selvisi, että Pesosella on keski-ikäisen kissan pulpaontelo eli hampaan ydin. Tästä johtuen ja rivien välistä luettuna tiedustelimme, olisiko mahdollista, että Pesosen ikä ei olisikaan aiemmin todettu n. 4-5 vuotta, vaan jotain muuta? Pesosen käyttäytymisessä on havaittu vanhemman rouvan piirteitä, verrattuna talon 3-vuotiaaseen Piriin ja 5-vuotiaaseen Jettaan. Hammastohtori oli tuolloin sitä mieltä, että Pesonen saattaisi hyvinkin olla jopa pari vuotta vanhempi eli n. kuusi vuotias! Härregud! Tohtorilääkäri kertoi tosiasioita, että hampaan dentiini paksuuntuu läpi elämän, joten pulpaontelo kaventuu jatkuvasti. Se oli faktaa, joka oli vain kuunneltava ja nyökyteltävä ja johon oli helppo spekulaatiota nojata.

Muistimme toki asiasta käydyn keskustelun, mutta vasta nyt se taidettiin tiedostaa kun alitajunta oli sitä tarpeeksi työstänyt.  

Pesosen aiempi ikäarvio parin vuoden takaa perustui pitkälti Pesosen silloiseen tilaan, kun se loukutettiin metsästä ja sitä päästiin tarkastelemaan lähempää. Tuolloin Pesonen oli kulmikas ja luiseva huonolla ravinnolla ollut rääpäle. Teoriaa tuki myös silloinen Pesosen tutkinut eläinlääkäri. Havainnot olivat vain pintapuolisia. Nyt saatiin eri faktaa hammaskuvista.


Tämä mahdollinen tosiasia laittaa tietysti Pesosen uuteen valoon. Kuinka se on pärjännyt samoillessa pihapiirin ja valtatien vierustan metsiä, jos tähän lääketieteelliseen faktaan nojaten Pesoselle lätkäistään pari vuotta vanhuutta lisää; toisella puolella rekat ja toisella puolella rakit. Onko sillä ollut aikaisempia pentuja? Tällä tiedolla se ohittaa talon ikähaarukassa Jetan ja on näin toiseksi vanhin naiskissa. Koko porukan kolmanneksi vanhin. 

Samalla se tarkoittaa sitä, että Pesoselta vohkittiin pari vuotta elämästä. Meille Pesonen on ollut se nelivuotias vielä suht nuori kissa, mutta olemme nyt itsekin, lääkietieteeseen nojaten, kääntyneet siihen tosiasiaan, että Pesonen on kuusivuotias. Harmittaa nuo pari vuotta. Hyppäys neljästä kuuteen tuntuu. Kirpaisee. Lapsuuden hyppäys keski-ikään tapahtui valtavalla loikalla, ilman siirtymistä. Ei edes synttäreitä ole viettetty. 

Tässä on vielä selittämistä ja nielemistä, mutta ne pari vuotta otetaan vielä takaisin - vähintäänkin juhlimalla. Kiritään vaikka pari synttäriä per vuosi tai sitten kerralla kaikki. Pesonen on kissa, joka on juhlansa ansainnut, vaikka sitten hieman useammin. Kippis ja kurnaus! Silakka on saletti!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti